Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Turisté vybrali nejhorší jídla světa. Jsou mezi nimi i tři tradiční české speciality

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

14 #14 Fried spider (A-ping)

Fried spider (A-ping)
#14 Fried spider (A-ping)Foto: Shutterstock

Fried spider (A-ping) je kambodžská delikatesa, která pochází z města Skuon, známého také jako „město pavouků“. Pokrm se připravuje z velkých chlupatých tarantulí, nejčastěji druhu Haplopelma albostriatum. Tyto pavouky místní buď chytají v přírodě, nebo chovají na pavoučích farmách.

Příprava je jednoduchá – pavouci se nejprve naloží do směsi cukru, soli, česneku a někdy i sójové omáčky, poté se smaží v horkém oleji dozlatova. Výsledkem je křupavý vnějšek s jemně masitou konzistencí uvnitř. Chuťově pokrm připomíná něco mezi kuřecím masem a rybou, přičemž bříško bývá měkčí a má výraznější, někdy až zemitou chuť, protože obsahuje vnitřnosti a vejce.

Fried spider je v Kambodži oblíbenou pouliční pochoutkou, která má své kořeny v období hladomoru během režimu Rudých Khmerů. Dnes se jídlo stalo i turistickou atrakcí – kdo navštíví Skuon, často si odváží fotku s pavoukem v ruce… nebo na talíři.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama