Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Turisté vybrali nejhorší jídla světa. Jsou mezi nimi i tři tradiční české speciality

Reklama
Reklama
Reklama

10 #10 Deep-Fried Silk Worms

Deep-Fried Silk Worms
#10 Deep-Fried Silk WormsFoto: Shutterstock

Deep-Fried Silk Worms (smažené housenky bource morušového) jsou netradiční pochoutkou oblíbenou především v Thajsku, Koreji, Číně nebo Vietnamu. Jde o larvy bource morušového, které jsou vedlejším produktem při výrobě hedvábí. Po uvaření v páře se nechají usušit a následně se smaží dozlatova. Mají křupavou krustu a měkký, někdy až kašovitý vnitřek.

Chuťově připomínají oříšky nebo pečené houby, ale mohou mít výrazný a specifický „zemitý“ pach, který nemusí každému sednout. Často se podávají se solí, chilli nebo limetkou jako pouliční snack či pivní chuťovka. V některých kulturách jsou považovány nejen za delikatesu, ale i za výživný zdroj bílkovin a dalších živin.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama