Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Svěží a křupavé: 24 nejlepších salátů světa, které musíte ochutnat, než skončí léto

Reklama
Reklama

8 Gammaldags Pressgurka (Švédsko)

Okurkový salát
Gammaldags Pressgurka (Švédsko)Foto: Shutterstock

Když se řekne švédská kuchyně, většině z nás se vybaví masové kuličky. A právě k nim se nejlépe hodí tahle tradiční okurková příloha s pro nás vtipným názvem Gammaldags Pressgurka, tedy „starodávná lisovaná okurka.

Příprava je jednoduchá, ale je v tom fígl: okurky se nakrájejí na tenké plátky, osolí, zatíží a nechají pustit šťávu. Právě proto „press – okurky se doslova vymačkají. Pak se naloží do sladkokyselého láku z octa, vody, cukru, bílého pepře a čerstvé petrželky. Po pár hodinách odležení získají osvěžující chuť, která krásně vyvažuje hutnější jídla, ať už jde o maso, pečeně nebo ryby.

Jednoduché, elegantní a dokonale skandinávské – zkrátka salát, který ukazuje, že i obyčejná okurka se může stát hvězdou stolu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama