Reklama
Reklama

Vaše steaky nestojí za nic? Možná nedodržujete jednoduché i přísné zásady grilování

Léto je konečně tady a s ním se zahrady, terasy a balkony proměňují ve voňavé kuchyně pod širým nebem. Grilování je pro Čechy nejen oblíbený způsob přípravy jídla, ale taky společenský rituál. Jenže i ten se může snadno změnit ve fiasko. Jak z "grilovačky" udělat zážitek, který si budete pamatovat, a ne stres, na který budete chtít zapomenout?

Nezdary grilování
Nezdary grilováníFoto: Shutterstock
Nezdary grilování
Nezdary grilováníFoto: Shutterstock
Nikola Bernard

Grilování je pro mnoho lidí symbolem letní pohody, setkávání s přáteli a vůně masa linoucí se zahradou. Ať už se chystáme opékat šťavnaté steaky, zeleninu nebo sýry, gril nabízí široké možnosti, jak si užít jídlo pod širým nebem. I ten nejjednodušší recept se může proměnit v nezapomenutný zážitek – stačí pár surovin, správná nálada a rozžhavené uhlí.

Jenže grilování není jen o improvizaci a radosti z vaření. I tady platí určitá pravidla, která by se neměla podceňovat. Špatně rozpálený gril, maso rovnou z lednice nebo příliš časté obracení mohou vést k tomu, že výsledek bude spíš zklamáním než gastronomickým zážitkem. Pokud si chceme pochutnat, je důležité dodržet několik základních kroků – například správnou přípravu surovin, přiměřenou teplotu grilu nebo dostatečný čas na odpočinek masa po dopečení.

Reklama

Projděte si deset ověřených pravidel, díky nimž bude vaše grilovací sezóna chutná, zdravá a hlavně pohodová. Ať už patříte mezi začátečníky, nebo patříte mezi ostřílené grill mastery tohle by vám nemělo uniknout.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama