Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Svěží a křupavé: 24 nejlepších salátů světa, které musíte ochutnat, než skončí léto

3 Caesar salát (Mexiko)

Caesar salát
Caesar salát (Mexiko)Foto: Shutterstock

Dnes je zcela běžný v restauracích po celém světě, včetně těch našich. Na původ César salátu v Tijuaně v Mexiku se ale často zapomíná.

Už před více než 100 lety italský šéfkuchař Cesar Cardini připravil „Ensalada Cesar v tamním hotelu Caesars. Tradiční příprava se příliš nezměnila: salát se míchá ve velké dřevěné míse. Základem je zálivka z pasty z ančoviček, dochucená dijonskou hořčicí, česnekem, limetkovou šťávou, černým pepřem a hoblinkami parmazánu, které se jemně promíchají. Následně se přidá žloutek k emulgaci a trochu worcesterské omáčky a olivového oleje. Salát se posype dalším parmazánem a podává s krutony.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama