Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Svěží a křupavé: 24 nejlepších salátů světa, které musíte ochutnat, než skončí léto

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

23 Yusheng (Singapur, Malajsie)

Salát Yusheng
Yusheng (Singapur, Malajsie)Foto: Shutterstock

Jde o sladkokyselý pokrm, který se podává během oslav Lunárního nového roku a přezdívá se mu také „salát prosperity (lo hei). Příprava je malým rituálem: na velký talíř se postupně vrství suroviny – nastrouhaná zelenina (mrkev, ředkev daikon, batáty, okurka, nakládaný zázvor), křupavé oříšky, semínka, koření i omáčka. Nakonec se přidá syrová ryba.

A pak přichází ta nejzábavnější část: všichni stolovníci společně hůlkami „vyhazují“ salát co nejvýš do vzduchu, přičemž hlasitě přejí sobě i ostatním hojnost, zdraví a štěstí do nového roku. Čím výš salát letí, tím víc štěstí má přijít.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama