Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Svěží a křupavé: 24 nejlepších salátů světa, které musíte ochutnat, než skončí léto

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

15 Sunomono (Japonsko)

Japonský okurkový salát
Sunomono (Japonsko)Foto: Shutterstock

Japonský okurkový salát sunomono se připravuje z tenkých plátků okurek ochucených sladkokyselým octem a patří mezi typické předkrmy nebo přílohy v japonských restauracích po celém světě. Ocet údajně podporuje chuť k jídlu, a protože salát obsahuje jen pár ingrediencí – japonské okurky, cukr, sůl, sójovou omáčku, rýžový ocet a sezamová semínka – je rychlý a snadný na přípravu. Okurky jsou navíc levné a snadno dostupné. Salát skvěle doplňuje téměř jakékoli jídlo a vyvažuje těžší pokrmy, například tempuru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama