Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Svěží a křupavé: 24 nejlepších salátů světa, které musíte ochutnat, než skončí léto

Reklama

5 Panzanella (Itálie)

Salát Panzanella
Panzanella (Itálie)Foto: Shutterstock

Někdy ty nejlepší věci vzniknou z toho, co zbylo. Italský chlebový salát Panzanella má své kořeny v Toskánsku a původně šlo o skromné jídlo rolníků, kteří zužitkovali starší chléb a sezónní zeleninu. Dnes patří mezi největší letní klasiky – osvěžující, barevný a přitom dokonale sytý.

Základ tvoří den starý venkovský chléb, který se natrhá na kousky a nechá nasáknout pikantní zálivkou z vinného nebo sherry octa. Díky tomu získá příjemnou vláčnost, aniž by se rozmočil. Přidají se zralá rajčata, okurka, řapíkatý celer, jarní cibulka, olivový olej a čerstvá bazalka – jednoduchá kombinace, která chutná jako léto v Itálii.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama