Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Svěží a křupavé: 24 nejlepších salátů světa, které musíte ochutnat, než skončí léto

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

24 Som Tum (Thajsko)

Thajský salát som tum
Som Tum (Thajsko)Foto: Shutterstock

V Thajsku známý jako Som Tum, tento křupavý, kyselý thajský salát z papáji má původ v Laosu, ale je velmi populární a podává se po celý rok (a často se konzumuje i několikrát týdně či denně) po celé jihovýchodní Asii. V Thajsku se běžně najde na ulicích, v restauracích i v domácnostech.

K přípravě salátu se česnek, sůl, arašídy, chili papričky, cukr a krevety rozdrtí na pastu a smíchají s limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Touto směsí se potom promíchá nastrouhaná zelená papája, rajčata a dlouhé fazole a salát se nakonec posype arašídy.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama