Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Svěží a křupavé: 24 nejlepších salátů světa, které musíte ochutnat, než skončí léto

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

16 Waldorfský salát (USA)

Waldorfský salát
Waldorfský salát (USA)Foto: Shutterstock

Waldorfský salát tvoří jablka, celer, hrozny a kousky kuřete, vše spojeno majonézou. Jeho vznik je spojen s legendárním švýcarským šéfkuchařem Oscarem Tschirkym, který působil v newyorském hotelu Waldorf-Astoria.Původně připravil salát pouze ze tří ingrediencí: oloupaných jablek nakrájených na malé kousky, nasekaného celeru a dobré majonézy.

Salát je současně kyselý, křupavý, krémový, sladký i nakyslý. Postupně se recept vyvíjel – v 20. letech byly přidány vlašské ořechy, později hrozny a rozinky, vejce a někdy dokonce i malé marshmallows, hlavně do sladkých variant. Zvláštní? Ano, ale velice americké.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama