Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Svěží a křupavé: 24 nejlepších salátů světa, které musíte ochutnat, než skončí léto

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

21 Kachumbari (východní Afrika)

Salát Kachumbari
Kachumbari (východní Afrika)Foto: Shutterstock

Kachumbari (svahilsky „čerstvý salát z rajčat a cibule) je východoafrická stálice, oblíbená zejména v Keni a Tanzanii. Tento jednoduchý, ale osvěžující salát se připravuje z jemně nakrájených rajčat a cibule, dochucených chili papričkami, solí, koriandrem, citronovou šťávou a trochou oleje. Funguje jako lehká příloha nebo salsa a skvěle doplňuje bohaté masové pokrmy, zvěřinu i vydatné rýžové speciality. Čím déle salát odleží v marinádě, tím výraznější a lahodnější chuť získává.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama