Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Svěží a křupavé: 24 nejlepších salátů světa, které musíte ochutnat, než skončí léto

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

18 Gado-gado (Indonésie)

Indonéský salát gado-gado
Gado-gado (Indonésie)Foto: Shutterstock

Gado-gado najdete po celé Indonésii, přičemž jeho složení se liší podle regionu. Tento sladko-slaně-kyselý salát obsahuje zeleninu obalenou v lahodné arašídové omáčce. Obvykle se skládá z mixu čerstvé zeleniny (syrové nebo napařené), vařených vajec, smaženého tofu nebo tempehu a podává se s arašídovou omáčkou. Některé recepty používají čerstvé arašídy, jiné arašídové máslo. Název Gado-gado by se dal přeložit jako „směs-směs a salát je v Indonésii tak oblíbený, že je považován za národní pokrm.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama