reklama

Nápadité a rychlé večeře: Dýně, řepa a luštěniny, které zasytí

Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

Ingredience

  • 1 dýně Hokkaido
  • 200 g červené čočky loupané (např. Probio)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kostka bujónu
  • 3 lžičky kmínu
  • 2 lžičky koriandru
  • 1,2 lžičky kurkumy
  • pepř, sůl
  • mořská sůl
  • 1,2 lžičky chilli

Postup

  1. Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujte za občasného míchání cca 5 minut. Mezitím si nakrájejte dýni na kostky.
  2. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin.
  3. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte.
  4. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujónem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
  5. Polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo se lžící zakysané smetany.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama