reklama

Nápadité a rychlé večeře: Dýně, řepa a luštěniny, které zasytí

Dýňová parmigiana

Ingredience 

  • 800 g dýně Hokkaido
  • 500 g bešamelu
  • 400 g mozzarelly
  • 100 g nastrouhaného sýru Tre Corti
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Dýni oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Mozzarellu také nakrájejte na tenké plátky.
  3. Pečicí formu vytřete olivovým olejem, na dno dejte vrstvu dýně, lehce osolte a zalijte částí bešamelu. Další vrstvu tvoří plátky mozzarelly opět zalité trochou bešamelu. Pak následuje opět vrstva dýně a ve vrstvení à la lasagne pokračujte do vyčerpání surovin. Horní vrstvu by měla tvořit mozzarella posypaná nastrouhaným sýrem Tre Corti.
  4. Lehce přelijte olejem, osolte, opepřete a dejte péci do trouby předehřáté na 180° asi na 25 až 30 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama