reklama

Nápadité a rychlé večeře: Dýně, řepa a luštěniny, které zasytí

Dýňový krém se sýrem caciotta pepata a tymiánem

Ingredience 

  • 500 g očištěné dýně
  • 50 g bílé cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • olivový olej
  • 30 g čerstvě nastrouhaného sýru caciotta pepata
  • 60 g prosciutto crudo vcelku (obojí seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)
  • tymián
  • pár stroužků česneku
  • 1 šalotka

Postup

  1. Pokrájejte dýni a cibuli na kostičky, zalijte olivovým olejem a pečte v troubě při 170 stupních asi 16 až 20 minut. Po upečení rozmixujte dohladka.
  2. Krém smíchejte se zeleninovým vývarem a dochuťte solí. Prosciutto crudo nakrájejte na kostičky a nechte marinovat v oleji spolu s tymiánem, česnekem a šalotkou, pak opečte na pánvi.
  3. Polévku v talíři ozdobte opečenou šunkou a nastrouhaným sýrem caciotta pepata.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama