reklama

Nápadité a rychlé večeře: Dýně, řepa a luštěniny, které zasytí

Podzimní salát s dýní a cizrnou

Ingredience 

  • dýně Hokkaido
  • cizrna v nálevu
  • 1 červená cibule
  • extra panenský olivový olej
  • sýr Tre Corti (seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)
  • sůl, pepř
  • rozmarýn
  • stroužek česneku

Postup

  1. Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do zapékací mísy spolu s trochou olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte dvě snítky rozmarýnu.
  2. Dejte péct na 180° asi na 20 minut, občas zamíchejte. Poté nechte vychladnout.
  3. Na pánvi osmahněte stroužek česneku, přidejte snítku rozmarýnu a předem scezenou cizrnu. Osolte, opepřete a povařte asi 10 minut.
  4. Cibuli na krájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře.
  5. V míse promíchejte kostičky upečené dýně s cizrnou a přidejte k cibuli na talířích. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem Tre Corti a podávejte.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama