reklama

Nápadité a rychlé večeře: Dýně, řepa a luštěniny, které zasytí

Bramborové knedlíky plněné pohankou

Ingredience

  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • 200 g pohanky loupané (např. Probio)
  • 500 g brambor
  • 100 g uzeného tofu
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • 1 svazek petržele
  • 1 muškátový oříšek
  • 1 estragon
  • sůl

Postup

  1. Vychladlé uvařené brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, osolte a přidejte tolik hrubé mouky, aby vzniklo tvárné těsto. Nechte odležet a přichystejte si náplň.
  2. Na cibulce usmažte na kostičky nakrájené uzené tofu. Do pánve přidejte pohankovou lámanku, zalijte 250 ml horké vody, dochuťte kořením, přiveďte k varu a odstavte.
  3. Vychladlou směsí plňte knedlíky, které pak vařte v osolené vroucí vodě několik minut, dokud neplavou na hladině.

Tip: Bramborové knedlíky podávejte s kysaným zelím. Milovníci masa si mohou místo tofu dopřát špek.



Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama