reklama

Nápadité a rychlé večeře: Dýně, řepa a luštěniny, které zasytí

Rizoto z červené řepy, pinie, pecorino romano, ovoce

Ingredience

  • 100 g rýže arborio
  • 100 ml bílého vína
  • 10 ml aceto bianco
  • 15 g bílé cibulky (šalotky)
  • 30 g olivového oleje
  • 50 g parmazánu
  • 30 g másla
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 100 g uvařené červené řepy
  • 50 ml zeleninového vývaru
  • 50 g jablek
  • jablečný ocet + badyán + hřebíček
  • med
  • pinie na ozdobu

Postup

  1. Pokrájená jablka nakrájíme na kousky a naložíme do octa s kořením, necháme marinovat 2 hodiny, pak scedíme.
  2. Řepu uvaříme nebo upečeme, oloupeme a rozmixujeme s 50 ml zeleninového vývaru na kaši. Bylinky nemusíme přidávat, tepelnou úpravou ve slupce získá řepa příjemnou chuť.
  3. Mixujeme až do úplného zlikvidování všech kousků, kaše musí být dokonale hladká.
  4. Cibulku nakrájíme na velmi jemno, svaříme ve víně. Orestujeme nasucho rýži, aby se rozpálila, přidáme olej, rozehřejeme, přidáme svařenou cibulku s vínem, necháme víno odpařit, pak přidáváme postupně vývar, dokud nebude rýže měkká.
  5. Kaši z řepy vmícháme k rýži, postavíme opět na plotýnku a postupně necháme odpařit všechnu přebytečnou tekutinu.
  6. Do rizota vmícháme parmazán, který vytvoří krásnou krémovitou strukturu. Dále přidáme máslo a dochutíme octem.
  7. Scezená jablka dáme na pánev, zakápneme medem a zarestujeme. Připravené rizoto jimi posypeme spolu s parmazánem a piniemi.

Zdroj: www.zdravestravovani.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama