reklama

Nápadité a rychlé večeře: Dýně, řepa a luštěniny, které zasytí

Rýžový nákyp s pohankou a dušenými jablky

Ingredience

  • 200 g kulatozrnné rýže (např. Menu Gold)
  • 40 g pohanky
  • 0,6 l mléka
  • 120 g másla
  • 3 ks vajec
  • ½ sáčku vanilkového cukru
  • 80 g cukru
  • 400 g dušených jablek
  • mletá skořice
  • cukr moučka
  • sůl

Postup

  1. Propláchnutou rýži s pohankou dáme do vroucího mléka, přidáme sůl, 1/3 másla. Uvaříme doměkka a dáme vychladnout.
  2. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme společně s ½ cukru, máslem a citronovou kůrou.
  3. Do bílků přidáme cukr a také vyšleháme. Směs vyšlehaných žloutků vmícháme do vychladlé rýže. Nakonec jemně vpracujeme tuhý sníh z bílků.
  4. Do vymaštěné gastronádoby dáme ½ směsi rýže, posypeme dušenými jablky a skořicovým cukrem, zakryjeme další půlkou směsi, kterou přelijeme zbytkem rozpuštěného másla.
  5. Dáme péct dozlatova. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem nebo lze přelít jahodovým přelivem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama