reklama

Nápadité a rychlé večeře: Dýně, řepa a luštěniny, které zasytí

Dip z červené řepy

Ingredience

  • 350 g červené řepy
  • 150 g brambor
  • 50 g pinií 
  • 10 g pinií
  • 30 g olivového oleje 
  • 22 g parmazánu
  • 10 g česneku
  • mořská sůl
  • tymián

Postup

  1. Červenou řepu upečeme v alobalu s olivovým olejem, tymiánem a mořskou solí (při 160 stupních asi 80 minut - dokud není měkká). Necháme zchladnout a řepu oloupeme.
  2. Následně řepu dohladka rozmixujeme s česnekem a olejem. Pak přidáme 50 g pinií, krátce rozmixujeme a nakonec přidáme parmazán. Opět rozmixujeme a dochutíme solí, pokud bude třeba.
  3. Zbytek pinií opražíme dozlatova a ozdobíme jimi pesto.
  4. Podáváme s celozrnným pečivem nebo jako občerstvení na party se smaženými bramborovými chipsy.
  5. Postup výroby domácích chipsů: neloupané brambory umyjeme a nakrájíme na tenké plátky a osmažíme v oleji a dochutíme solí.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama