reklama

Nápadité a rychlé večeře: Dýně, řepa a luštěniny, které zasytí

Bulgurová kroketa se sýrem

Ingredience

  • 100 g bulguru
  • 40 g čočky beluga (např. Menu Gold)
  • 100 g strouhanky
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 200 g zakysané smetany 
  • 40 g mrkve
  • 40 g řapíkatého celeru
  • 60 g sýru
  • 3 ks vajec
  • zeleninový vývar
  • špetka soli, italských bylinek a česneku

Postup

  1. Bulgur i čočku beluga uvaříme a necháme vychladnout.
  2. Mezitím nasekáme najemno mrkev a řapíkatý celer a smícháme s nastrouhaným sýrem, vejci, vychladlým bulgurem a čočkou. Zalijeme zeleninovým vývarem, dochutíme solí a podle potřeby dolijeme trochu mléka.
  3. Ze vzniklé směsi vytvarujeme krokety, které obalíme v trojobalu a smažíme. Podáváme přelité dipem ze zakysané smetany, italských bylinek a česneku a talíř dozdobíme zeleninovou oblohou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama