Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Tajemství rakouské gastronomie. Poctivá kuchyně a domácí suroviny

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

13 Slunce, jezero a jižanské chutě

Slunce, jezero a jižanské chutě
Slunce, jezero a jižanské chutěFoto: Arnold Poeschl

Díky blízkosti Itálie a Slovinska je zdejší kuchyně plná vlivů – najdete tu domácí plněné taštičky, ryby z jezera Wörthersee nebo tradiční Reindling, kynutá bábovka s ořechy a rozinkami, která chutná nejlépe s kávou na břehu jezera. Pokud sem dorazíte v září, nenechte si ujít Dny alpsko-jadranské kuchyně. Od 4. do 21. září se tu setkávají četní hostující kuchaři z alpsko-jadranského regionu se špičkovými šéfkuchaři z místní scény. Restaurace v centru města přebírají recepty typické pro místní region a vytvářejí pokrmy, které si nesmíte nechat ujít.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama