Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Tajemství rakouské gastronomie. Poctivá kuchyně a domácí suroviny

Reklama
Reklama
Reklama

10 Zillertalská pohostinnost

Zillertalská pohostinnost
Zillertalská pohostinnostFoto: Österreich Werbung / Lisa Eiersebner

V Zillertalu platí rčení do čtveřice všeho dobrého. Najdete tu totiž čtyři oblasti, které každému nabídnou přesně to, po čem touží, a to ve všech čtyřech ročních obdobích: Fügen-Kaltenbach, Zell-Gerlos, Mayrhofen-Hippach a Tux-Finkenberg. Zillertalské údolí je srdcem tyrolské pohostinnosti. Zdejší kuchyně je bohatá, sytá a vždy čerstvá. Mezi místními specialitami vyniká Zillertaler Krapfen, smažené taštičky plněné sýrem a bramborami, nebo tradiční Kaspressknödel, sýrové knedlíky v polévce. Ke slovu se tu dostává také rustikální cukrařina. Vyzkoušejte třeba tradiční tyrolské koblihy Kiachl, v jejichž těstě nesmí chybět panák rumu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama