Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Přesolená polévka? Starý chleba? Tyhle tipy vás vytáhnou z každé šlamastyky

Reklama
Reklama

8 Skvrny v kuchyni? S těmito triky si poradíte jako profík

Skvrny
Skvrny v kuchyni? S těmito triky si poradíte jako profíkFoto: Shutterstock

Skvrny na kuchyňském prkénku po zelenině nebo mase nejsou nic neobvyklého. Pokud se jich chcete zbavit snadno a bez drhnutí, ponořte prkénko přes noc do vody s octem. Ocet si poradí s nečistotami i pachy, a navíc působí antibakteriálně.

Dřevěné vařečky a prkénka bývají oříšek – snadno nasávají tuk a mastnotu. Pomůže jednoduchý trik: před každým použitím je krátce podržte pod studenou vodou. Tím na jejich povrchu vznikne jemná ochranná vrstva, díky které se tuk nevsákne tak snadno.

A co když se vám doma stane nehoda s vínem? Skvrny od bílého vína můžete jednoduše zalít trochou piva a vyprat, nebo je pokapat citronovou šťávou. U červeného vína jednejte rychle: ihned posypte skvrnu solí, která pohltí vlhkost a část barvy. Poté vypláchněte minerálkou a osušte. Pokud něco zůstane, dočistěte místo lihem.

S těmito jednoduchými triky zůstane vaše kuchyň čistá, voňavá a bez skvrn – i když se něco nepovede.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama