Vegetariánský stravovací program nezahrnuje pouhé vynechání masa z běžného jídelníčku, ale podle dalšího rozdělení (typu "diety") zakazuje i některé jiné potraviny. Ve většině případů je za takovým typem stravování životní filozofie s přihlédnutím na etickou stránku získávání potravin.
Vegetariánství rozdělujeme do mnoha dalších skupin:
Ze zdravotního hlediska je u vegetariánů reálná hrozba nedostatku některých živin, potřebných pro bezproblémové fungování lidského těla. K rizikovým skupinám patří samozřejmě malé děti, dospívající mládež a těhotné a kojící ženy.
Naopak je třeba vyzdvihnout i zdravotní pozitiva, jako například snížení rizika degenerativních onemocnění a cévních mozkových příhod, optimalizace krevního tlaku či zvýšený přísun vlákniny, komplexních sacharidů, antioxidačních látek a v neposlední řadě i nižší přísun sodíku.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.