Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Začněte ráno sladce. Snídaně na Valentýna, které zahřejí u srdce i na jazyku

Reklama
Reklama

8 Avokádový toast s pošírovaným vejcem

Avokádový toast s pošírovaným vejcem
Avokádový toast s pošírovaným vejcemFoto: Shutterstock

Tento toast je ideální volbou pro valentýnské ráno, když chcete něco lehčího, ale přitom plného lahodných chutí. Krémové avokádo, křupavý toast a jemné pošírované vejce tvoří kombinaci, která uspokojí vaše chuťové pohárky a zároveň vás nezahltí.

Ingredience:

  • 2 plátky chleba (podle chuti)
  • 1 zralé avokádo
  • 2 vejce
  • 1 lžička bílého vinného octa (pro pošírování)
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá citronová šťáva
  • trocha olivového oleje
  • čerstvé bylinky (například koriandr nebo pažitka) na ozdobu

Postup:

  1. Příprava toastu: Nejprve si opečte plátky chleba v toustovači nebo na pánvi na střední teplotě, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  2. Příprava avokáda: Avokádo rozpulte, odstraňte pecku a vydlabejte dužinu. Rozmačkejte ji vidlicí na jemné pyré, přidejte trochu citronové šťávy, soli a pepře podle chuti. Můžete přidat i kapku olivového oleje pro zjemnění.
  3. Pošírování vajec: Do hrnce s vodou přidejte lžičku octa a přiveďte k varu. Snižte teplotu, aby voda jen jemně bublala. Vytvořte vodní vír. Vejce opatrně rozklepněte do malé mističky a pomalu je vlijte do vody, doprostřed víru. Pošírujte asi 3-4 minuty, dokud bílek nebude pevný, ale žloutek zůstane tekutý. Poté vejce vyjměte a osušte papírovou utěrkou.
  4. Servírování: Na opečené toasty rovnoměrně rozetřete avokádovou pastu. Na každý toast položte pošírované vejce, ozdobte čerstvými bylinkami, dochuťte solí, pepřem a případně trochou olivového oleje.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama