Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Začněte ráno sladce. Snídaně na Valentýna, které zahřejí u srdce i na jazyku

Reklama
Reklama

7 Crostini s ricottou, rajčaty a bazalkou

Crostini
Crostini s ricottou, rajčaty a bazalkouFoto: Shutterstock

Zalekli jste se netradičního názvu? Crostini jsou pouze malé opečené plátky chleba. Obvykle se připravují z bagety nebo jiného italského chleba, který se nakrájí na tenké plátky a opeče se na pánvi nebo v troubě do křupava. Můžou být ozdobeny různými ingrediencemi, jako je sýr, rajčata, olivy, bylinky nebo například paštika. Jsou to v podstatě malé kousky "toasty", které se skvěle hodí k dipům nebo jako základ pro různé kombinace chutí.

Tento recept je jednoduchý, zdravý a hodí se na valentýnskou snídani díky své barevnosti a lehkosti. Crostini se ricottou a rajčaty jsou ideální, když chcete něco slaného, ale zároveň svěžího.

Ingredience:

  • 1 bageta nebo jiné pečivo
  • 200 g ricotty
  • 2 rajčata
  • hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Bagetu nakrájejte na tenké plátky a opečte je na pánvi nebo v troubě dozlatova.
  2. Na každé crostini dejte trochu ricotty, plátek rajčete a čerstvou bazalku.
  3. Ozdobte trochou olivového oleje, posypte solí a pepřem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama