Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Veganství není luxus: Jak si zdravě a udržitelně pochutnat i s omezeným rozpočtem?

1 Cizrnová polévka

Cizrnová polévka
Cizrnová polévkaFoto: Shutterstock

Tato jednoduchá a výživná cizrnová polévka je ideální volbou pro chladné dny, kdy máte chuť na něco teplého a zároveň zdravého. Cizrna je skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny, takže vám polévka dodá energii a zasytí vás na dlouhou dobu. Příprava je rychlá a ingredience dostupné, což ji činí ideálním jídlem i pro ty, kdo mají omezený rozpočet.

Ingredience:

  • 1 plechovka cizrny

  • 150 g kořenové zeleniny na polévku

  • 2 cibule

  • 50 g rostlinného másla

  • 600 ml vody nebo zeleninového vývaru

  • 4 stroužky česneku

  • Sůl a petrželová nať podle chuti

Postup:

  1. Cizrnu sceďte. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na kostičky orestujte na rostlinném másle.

  2. Přidejte 2/3 cizrny, zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebude zelenina měkká.

  3. Vše rozmixujte, přidejte zbytek cizrny a rozdrcený česnek, krátce povařte.

  4. Ozdobte petrželkou a podávejte.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama