Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Romantická večeře, která mluví srdcem: Připravte si nezapomenutelný valentýnský večer

1 Bruschetta s rajčaty

Bruschetta s rajčaty
Bruschetta s rajčatyFoto: Shutterstock

– Svěží a jednoduchý předkrm, který v sobě spojuje kvalitní olivový olej, bazalku a rajčata. K tomu můžete přidat ještě kousek čerstvého parmezánu nebo navrch kápnout jemný balzamikový ocet. Ideální je použít křupavé, ale jemné pečivo, které krásně doplní tuto jednoduchou delikatesu.

Ingredience:

  • 1 bageta nebo ciabatta (nebo jiný oblíbený druh chleba)
  • 4 středně velká rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malá červená cibule
  • 1-2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa (volitelné)
  • čerstvá bazalka (několik lístků)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava chleba: Nejprve si nakrájejte bagetu nebo ciabattu na plátky, každý asi 1–2 cm silný. Poté je opečte na pánvi nebo v troubě (na 200°C) dozlatova, aby byly křupavé, ale ne tvrdé. Po opečení je ještě teplé potřete olivovým olejem a jemně rozetřete stroužek česneku na každý plátek.
  2. Příprava rajčat: Rajčata omyjte, zbavte stopky a nakrájejte na malé kostičky. Dejte je do misky a jemně osolte a opepřete. Můžete přidat i kapku balzamikového octa pro větší hloubku chuti.
  3. Cibule a bazalka: Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a přidejte k rajčatům. Poté jemně nakrájejte několik lístků čerstvé bazalky a přimíchejte je do směsi.
  4. Dokončení: Rajčatovou směs naneste na připravené plátky opečeného chleba. Pokud máte rádi, můžete ještě navrch přidat trochu čerstvě strouhaného parmezánu pro extra chuť.
  5. Podávání: Podávejte ihned, jakmile je bruschetta připravena, aby si zachovala svoji křupavost a čerstvost.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama