Ve velké míse smícháme mouku s 30 g cukru a solí. Přidáme rozkvedlané vejce a promícháme. Přidáme ledovou vodu, máslo nastrouháme na struhadle a rychle zapracujeme, aby se nerozteklo.
Těsto rozdělíme na dva díly. Každý zabalíme do potravinové folie a dáme alespoň na 30 minut do lednice.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme si formu na koláč (20-23 cm). Vál posypeme trochou mouky a první díl těsta rozválíme do placky tak, aby mělo průměr zhruba 30 cm.
Rozválené těsto dáme do formy a rozprostřeme do krajů. Těsto, které přebývá, odkrojíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nikde nevypouklo.
Na připravený základ rovnoměrně rozprostřeme džem.
Druhý díl těsta rozválíme na stejnou tloušťku jako první a pomocí vykrajovátek vykrojíme různě velká srdíčka, kterými dozdobíme koláč.
Rozkvedláme zbylé vejce a přidáme do něj 5 g cukru.
Mašlovačkou potřeme koláč a dáme na 15 minut do trouby.
Poté alobalem přikryjeme okraj koláče, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut.