reklama

Recepty na valentýnské dezerty: Jsou skvělé a jednoduché na přípravu

Zamilovaný koláč

Co budete potřebovat:

  • 330 g hladké mouky
  • 35 g cukru
  • 2 vejce
  • 350 g Extra Jam višeň
  • 225 g másla
  • 5 g soli
  • 3 lžíce studené vody

Postup

  1. Ve velké míse smícháme mouku s 30 g cukru a solí. Přidáme rozkvedlané vejce a promícháme. Přidáme ledovou vodu, máslo nastrouháme na struhadle a rychle zapracujeme, aby se nerozteklo.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý zabalíme do potravinové folie a dáme alespoň na 30 minut do lednice.
  3. Předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme si formu na koláč (20-23 cm). Vál posypeme trochou mouky a první díl těsta rozválíme do placky tak, aby mělo průměr zhruba 30 cm.
  4. Rozválené těsto dáme do formy a rozprostřeme do krajů. Těsto, které přebývá, odkrojíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nikde nevypouklo.
  5. Na připravený základ rovnoměrně rozprostřeme džem.
  6. Druhý díl těsta rozválíme na stejnou tloušťku jako první a pomocí vykrajovátek vykrojíme různě velká srdíčka, kterými dozdobíme koláč.
  7. Rozkvedláme zbylé vejce a přidáme do něj 5 g cukru.
  8. Mašlovačkou potřeme koláč a dáme na 15 minut do trouby.
  9. Poté alobalem přikryjeme okraj koláče, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut.
  10. Necháme vychladnout a podáváme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama