reklama

Recepty na valentýnské dezerty: Jsou skvělé a jednoduché na přípravu

Red velvet cupcakes

Co budete potřebovat:

Na těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 75 g třtinového cukru
  • 1½ lžíce hořkého kakaa
  • 4 g kypřícího prášku
  • sklenice Znojmia Červená řepa (330 g)
  • 38 g rozpuštěného másla
  • 90 g bílého jogurtu
  • lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • lžíce pomerančové šťávy
  • lžička pomerančové kůry
  • 3 lžičky červeného potravinářského barviva

Na polevu

  • 2 lžičky pomerančové kůry
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce mascarpone
  • lžičku červeného potravinového barviva

Na zdobení

  • 2 lžičky pomerančové kůry

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Červenou řepu slijte (šťávu si schovejte) a rozmixujte na pyré.
  2. V jedné míse smíchejte mouku, cukr, kakao a kypřící prášek. V druhé míse promíchejte vejce s máslem. Přidejte pyré z řepy, jogurt, vanilkový extrakt, červené barvivo, pomerančovou šťávu a kůru.
  3. Do směsi s řepou přimíchejte postupně sypký mix. Do těsta pak přimíchejte šťávu z řepy.
  4. Formu na cupcakes vyložte papírovými košíčky a naplňte těstem (cca 8 košíčků). Dejte do trouby a pečte zhruba 20 minut.
  5. Mezitím si připravte polevu. Vyšlehejte šlehačku s cukrem a barvivem, jemně do ní vmíchejte mascarpone a pomerančovou kůru. Naplňte zdobičku a ozdobte vychladlé cupcaky a na závěr posypte pomerančovou kůrou.

Další zajímavé články

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!

reklama
reklama
reklama