reklama

Recepty na valentýnské dezerty: Jsou skvělé a jednoduché na přípravu

Čokoládové cupcakes

Co budete potřebovat:

Cupcakes

  • 145 g hladké mouky
  • 40 g kvalitního kakaa
  • ½ prášku do pečiva (6 g)
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • Větší špetka soli
  • 130 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 50 g hořké čokolády

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání 33 %
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • Několik kapek vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • Extra Jam Hamé višeň
  • Čokoládové hobliny

Postup

  1. V misce smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a prosejeme.
  2. V druhé misce si promícháme cukr, rozpuštěné máslo, smetanu ke šlehání a vejce.
  3. Obě směsi důkladně promícháme a nakonec přisypeme nasekanou hořkou čokoládu.
  4. Do plechové formy na cupcakes dáme papírové košíčky a naplníme těstem (cca 12 kusů).
  5. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Cupcakes necháme vychladnout.
  6. Mezitím si v robotu vyšleháme mascarpone se šlehačkou, cukrem a vanilkovým extraktem. Šleháme tak dlouho, dokud nám krém nezačne tuhnout.
  7. Krém přendáme do sáčku se zdobičkou a zdobíme cupcakes.
  8. Nakonec každý cupcake ozdobíme lžičkou džemu a posypeme čokoládovými hoblinami.

Další zajímavé články

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!

reklama
reklama
reklama