Už jen samotné vaření doma je úspora proti návštěvě restaurace. Pokud se jedná o cenu surovin, pak můžete udělat nějaké kompromisy, ale ne na úkor kvality. Pokud se chcete zdravě a vyváženě stravovat, tak je třeba zachovat pestrost a kvalitu, aby vám pokrmy chutnaly a takové stravování se pak stalo vaším životním trendem.
Jako základ každé spíže a lednice bych volil vejce, mléčné výrobky (jogurty, sýry, zakysané výrobky), kvalitní tuky (máslo, olivový olej), sezonní čerstvá zelenina, ovoce, těstoviny z tvrdé pšenice, rýže basmati, kuřecí nebo krůtí prsa. Nesmí samozřejmě chybět i klasika jako brambory, cibule, česnek. Domnívám se, že si můžete občas dopřát i luxusnější suroviny, stačí jen hlídat akce. Častokrát tak můžete koupit i dobré mořské ryby, krevety nebo hovězí maso za velmi rozumné ceny. Co bych rovněž nepodcenil, je koření. Tím ale nemyslím hotové kořenicí směsi, ale bylinky, kvalitní pepř, chilli a další základní koření. Zde bych nešetřil, protože dobré dochucení zaručí výrazně lepší výsledek.