ovoce (sladké pomeranče nebo kompotované mandarinky)
červené dortové želé
250 ml studené vody či ovocné šťávy z kompotu
2-3 lžíce cukru
Postup
Korpus
Směs na Makovec Labeta smícháme se 3 vejci, 100 ml oleje a 150 ml mléka nebo vody a šleháme 3-4 minuty.
Pečeme v dortové formě o průměru 25-30 cm při 180 °C cca 20-25 minut (propečení odzkoušíme párátkem).
Upečený korpus necháme vychladnout.
Krém
Do téměř vyšlehané smetany ke šlehání přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, citronovou šťávu, vanilkový cukr a ztužovače šlehačky a došleháme dotuha.
Krém naneseme na vychladlý dort a necháme ztuhnout v ledničce minimálně dvě hodiny.
Dokončení
Krém poklademe ovocem. Skvěle se hodí oloupané měsíčky sladkého pomeranče nebo kompotované mandarinky.
Smícháme dortové želé, 250 ml studené vody (nebo šťávy z kompotovaných mandarinek) a 2-3 lžíce cukru (pokud použijeme sladkou šťávu z kompotu, není třeba doslazovat).
Směs přivedeme k varu, stáhneme z plotny a za občasného mícháme necháme chladnout.
Vlažným želé dort zalijeme a dáme tuhnout do lednice.