Představujeme vám krémovou polévku z batátů, květáku a kokosového mléka – lahodný pokrm plný zdraví prospěšných ingrediencí..




Polévka je pro mnohé z nás synonymem domácího pohodlí a tepla. Ale co kdybychom vám řekli, že existuje polévka, která nejen zahřeje, ale také pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi a bojuje proti zánětům?
Představujeme vám krémovou polévku z batátů, květáku a kokosového mléka – lahodný pokrm plný zdraví prospěšných ingrediencí..
Ingredience
Předehřejte troubu na 200 °C a následně si připravte zeleninu. Na plech položte papriky, šalotky, batát a celou palici česneku ve slupce. Růžičky květáku smíchejte s mletou paprikou, kari, kmínem, solí a pepřem. Vše pokapejte olivovým olejem. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne hnědnout. Nechte vychladnout a poté odstraňte semínka z paprik a vytlačte dužinu z česneku.
Mixujte upečenou zeleninu se zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte více vývaru. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Podávejte ozdobené růžičkami květáku, kapkou kokosového mléka a nasekanou petrželkou.
Tato polévka je nejen zdravá, ale také snadná na přípravu a vhodná pro vegetariány. Můžete ji podávat jako hlavní jídlo nebo jako doplněk k menu









