Zpátky do Ořechovky
Šéf se vždy s časovým odstupem vrací na místo činu. Jak si vedli v restauraci Ořechovka? Michal se přiznal, že předělali jídelní lístek. „Nechali jsme na něm, co lidi chtějí, jinak ale podle toho, co jste doporučil. Z kuchyně také zmizel panýrunk.“ Z toho měl Pohlreich velkou radost. Michalova sestra a servírka v jedné osobě, Martina, souhlasila. „Zamakali jsme nejen v kuchyni, ale také uvnitř hospody, na interiéru, máme z toho radost.“
„To není vůbec zlý,“ podotkl šéf nad talíři, které si na kontrolní návštěvě objednal. „Jídlo je udělané s velkou pozorností a péčí. Ale než sem zabloudí komisaři od Michelina, bude to ještě chvíli trvat,“ hodnotil a nakonec sourozencům a celému podniku udělil jednu hvězdu. Došlo i na slzičky.
A jak celý příběh dopadl?
Michal vysvětluje: „Zdeněk mi otevřel oči, neviděl jsem, že to takhle dlouhodobě vést nemůžu.“ I proto Michal na konci roku 2024 svůj podnik zavřel. Michal dodává: „Dělám teď v jiném oboru, což ale neznamená, že se ke gastru jednou nevrátím. Jsem teď strašně unavenej, snažím se srovnat si život, co bude dál, uvidíme. Šéfovi jsem za jeho rady, i mimo kameru, velmi vděčný.“