Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

„To je depka, kamaráde,“ říká šokovaný Pohlreich o hospodě, kde kuchař nemá ani na výplatu

V prvním dílu pořadu Ano, šéfe! zavítal Zdeněk se štábem do liberecké rodinné restaurace Ořechovka, které se snažil vdechnout nový život, šarm i nápady. Jak sám poukázal, diváky i jeho samého čekalo silné kafe.

Přidejte si obsah webu Žena.cz do oblíbených na Google zprávách
Reklama

Zdeněk Pohlreich se v novém pokračování oblíbeného pořadu Ano, šéfe! opět setkal s nelehkými podmínkami v české gastronomii. Tentokrát natáčení zavedlo štáb do liberecké restaurace Ořechovka, kam šéfa pozvala servírka Martina, sestra kuchaře, aby pomohl a odhalil, co v jejich podniku nefunguje. Situace tam byla v době natáčení natolik kritická, že hranici únosnosti už dávno překročila. 

Reklama

Ukázalo se, že Michal sice měl chuť i talent, ale stále bydlel s maminkou. „Mně to vyhovuje,“ řekl s úsměvem, jako by to bylo zcela přirozené. Pohlreich reagoval spíše tiše, bez obvyklých výbuchů. Překvapilo ho, že mladý muž práci rozhodně neodkládal, jen se zdálo, že se ještě nedostal do životní fáze, kdy by hledal vlastní cestu mimo kuchyň.

Z dialogů s kuchařem Michalem vyplynulo, že v minulosti rád chodil na hokejové zápasy s maminkou. „Chodívali jsme na hokeje s mamkou, kupovali jsme si permice… Teď už bohužel ne. Za prvé kvůli rapidnímu zdražení, za druhé prostě ten čas,“ řekl Michal se smutkem. Pohlreich si ovšem neodpustil kritickou poznámku. Už předtím ho rozčílilo, že restaurace nabízela pod označením domácí kuchyně jídla z polotovarů. „Servírujete pod pláštíkem domácí kuchyně s*ačky vytahaný z mrazáku. A ani ti to nevydělá na blbou permanentku na hokej? To je depka,“ okomentoval realitu po svém. Kuchař Michal se ale potýká s vyčerpaností, a tak používá obalovák neboli panýrunk, což se šéfovi rozhodně nelíbí. „Tohle mě fakt s*re. Čtyřiadvacetiletej kluk používá to, čemu se říkalo panýrunk. To si vymysleli líní a lakomí kuchaři… A já to vidím tady!“

Zpátky do Ořechovky

Šéf se vždy s časovým odstupem vrací na místo činu. Jak si vedli v restauraci Ořechovka? Michal se přiznal, že předělali jídelní lístek. „Nechali jsme na něm, co lidi chtějí, jinak ale podle toho, co jste doporučil. Z kuchyně také zmizel panýrunk.“ Z toho měl Pohlreich velkou radost. Michalova sestra a servírka v jedné osobě, Martina, souhlasila. „Zamakali jsme nejen v kuchyni, ale také uvnitř hospody, na interiéru, máme z toho radost.“

„To není vůbec zlý,“ podotkl šéf nad talíři, které si na kontrolní návštěvě objednal. Jídlo je udělané s velkou pozorností a péčí. Ale než sem zabloudí komisaři od Michelina, bude to ještě chvíli trvat,“ hodnotil a nakonec sourozencům a celému podniku udělil jednu hvězdu. Došlo i na slzičky.

A jak celý příběh dopadl?

Michal vysvětluje: „Zdeněk mi otevřel oči, neviděl jsem, že to takhle dlouhodobě vést nemůžu.“ I proto Michal na konci roku 2024 svůj podnik zavřel. Michal dodává: „Dělám teď v jiném oboru, což ale neznamená, že se ke gastru jednou nevrátím. Jsem teď strašně unavenej, snažím se srovnat si život, co bude dál, uvidíme. Šéfovi jsem za jeho rady, i mimo kameru, velmi vděčný.“

Zdroj: TV Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama