reklama

Tradiční recepty trochu jinak! To je naše nedělní menu!

Máte rádi tradiční jídla, ale chcete změnu? Uvařte naše recepty z pořadu Prostřeno a budete originální!

Milujete tradiční české jídlo, ale rádi byste je uvařili trochu jinak? Máme pro vás recepty na starou dobrou klasiku v originálním novém kabátě.

V pořadu Prostřeno se tento týden vyvařují známá jídla s trochu odlišným receptem. Podívejte se, co jsme pro vás připravili a vyzkoušejte nějaký recept tento víkend a překvapte svou rodinu. Pořad Prostřeno můžete sledovat každý všední den od 18:00 hodin na Prima Family

Šunková rolka

Nákupní seznam: 10 plátků šunky, 2 banány, 50 g strouhaného křenu, 250 ml smetany ke šlehání

Banány oloupeme a nakrájíme si na podlouhlé kousky, které jednotlivě zabalíme do šunky. Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme a zlehka do ní vmícháme nastrouhaný křen. Nesolíme, ani necukrujeme. Ozdobně nastříkáme na rolky a můžeme doladit kouskem petrželky.

Masové hřebínky s bylinkami

Nákupní seznam: 1,5 kg vepřové plece nebo kýty, 50 g čerstvých a sušených bylinek (bazalka, petrželka, libeček), sůl, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 50 ml olivového olje, 1 kg uvařených brambor ve slupce, 2 vejce, 500 g hrubé mouky

Maso si připravíme tak, že ho do dvou třetin nakrojíme na dvoucentimetrové plátky. Neprořezávejte až na podložku. Mezi plátky vetřeme bylinky, které jsme najemno nasekané smíchali s utřeným česnekem, trochou soli a olivovým olejem. Plátky přiklopíme k sobě a maso svážeme provázkem, aby drželo pohromadě. Dosolíme ze shora a dáme do pekáče vyloženého nakrájenou cibulí. Podlijeme vodou a pečeme doměkka asi hodinu při 180 stupních. Pokud je maso měkké, tak přidáme teplotu a dopékáme ještě 15 minut, abychom měli zlatavou kůrčičku.

Na knedlíky si nastrouháme vystydlé a oloupané brambory, smícháme s moukou, vejci a solí. Uděláme si 3 válečky stejné velikosti a zvolna vaříme ve vřelé vodě asi 20 minut. Vypečenou šťávu můžeme zahustit zásmažkou a jí pak přelíváme maso a knedlíky. Maso krájíme opačným směrem, než jsme si nakrájeli plátky, aby nám vznikl efekt hřebínku.

Sváteční štrúdl

Nákupní seznam: 60 g Hery, 1 vejce, 150 g hladké mouky, sůl, 1 lžička cukru moučka, 50 ml vody, 3 kapky octa, 2 jablka, 100 g švestek, 100 g meruněk, 50 g hrozinek, 20 g strouhaného kokosu, 50 g vlašských ořechů, 100 g semletých piškotů, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, skořice

Těsto vypracujeme z tuku, jednoho vejce, hladké mouky, špetky soli, cukru moučky, octa a 50 ml vody na hladkou hmotu, kterou necháme 15 minut odpočinout. Všechny ostatní sypké ingredience si smícháme a posypeme těsto, které jsme si vyváleli na plát 20 krát 40 centimetrů. Dále na těsto nandáme jablka nakrájená na malé kostičky, na ně naskládáme ostatní ovoce. Rychle zavineme a okraje přehneme dovnitř. Přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 40 minut.

 

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama