reklama

Originální valašské nedělní menu jen pro vás!

Jako každý týden, i dnes pro vás máme nejlepší recepty z pořadu Prostřeno. Uvařte si dobroty z Valašska!

Foto: www.gourmetplus.eu

Pokud držíte dietu, měli byste tento víkend udělat výjimku. Připravili jsme pro vás pár valašských receptů z pořadu Prostřeno. Připravte se na lahodnou kalorickou bombu!

Tento týden se na Televizi Prima prostíralo na Moravě. Mezi soutěžícími nebyl žádny muž, a tak to dámy pořádně rozjely. Kdo nejlépe uvařil se můžete podívat dnes od 18:00 na Prima Family. Recepty na tříchodové menu jsou tu!

Buchétka z kuřacka

Nákupní seznam: 4 kuřecí prsa, 100 g anglické slaniny, 200 g tvrdého sýra, 100 g nivy, 4 vejce, sůl a pepř

Kuřecí prsa naklepeme velmi na tenko. Maso dobře osolíme a opepříme. Vymažeme si formu, nejlépe od bábovky a jednotlivé ingredience vrstvíme na sebe. Začneme anglickou slaninou a pokračujeme masem, nastrouhaný sýrem až naplníme celou formu. Nakonec rozšleháme vejce a bábovku tím zalijeme. Pečeme na 180 stupňů zhruba půl hodiny.

Čuníkovo valašské žebro

Nákupní seznam: 2 kg žeber, 100 ml oleje, 5 lžic sojové omáčky, 3 lžíce medu, 1 dávka koření na žebra, 1 hrst libečku, 1 kg brambor, sůl, pepř, pažitka, 100 g nastrouhaného sýra 50 g anglické slaniny, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžička cukru, česnek

Žebra dobře prosolíme a uložíme do marinády, kterou si připravíme z oleje, sójovky, medu, koření a libečku. Masu prospěje, když ho necháme marinovat 24 hodin. Pečeme v troubě na 200 stupňů do měkka. Při pečení podle potřeby podlijeme vodou.

Umyjeme si brambory a syrové je vydlabeme, osolíme a naplníme nastrouhaným sýrem. Posypeme kořením na brambory a pažitkou. Vše dobře zabalíme do alobalu a zapečeme zhruba 300 minut v troubě.

K jídlu podáváme česnekovou omáčku, kterou jednoduše smícháme ze zakysané smetany, trochu osolíme a přidáme česnek podle chuti. Podáváme ji přelitou na bramborách, nebo jen vedle masa.

Slaďúčká placka s překvapením

Nákupní seznam: 250 ml mléka, 1 vejce, 340 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, sůl, lesní ovoce, oříšky, 1 lžíce oleje, moučkový cukr

Připravíme si klasické palačinkové těsto. Smícháme mléko, vejce, špetku soli, hladkou mouku a vanilkový cukr. Těsto musíme dobře vymíchat, aby nezůstávaly hrudky. V rendlíku si ohřejeme lesní ovoce, přidáme cukr dle potřeby a svaříme na omáčku. Na oleji dobře osmažíme oříšky dle chuti.

Palačinky překládáme na čtvrtinu a zdobíme ovocnou omáčkou a opraženými oříšky. Kdo chce, může si na palačinku přidat kopeček zmrzliny.

 

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama