reklama

Pořádný biftek a marinovaná pražma od Zdeňka Pohlreicha

V dalším pokračování pořadu Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich opět připravil chuťově jedinečné menu.

Foto: FTV Prima

V dalším pokračování pořadu Teď vaří šéf! se Zdeněk Pohlreich opět snažil dokázat, že domácí vaření nemusí být žádná věda. Dnes si Zdeněk připravil menu s dobrým biftekem, gratinem s lesním ovocem a osvěžujícím nápojem.

Můj ranní zeleninový drink

Ingredience:

  • 1 salátová okurka
  • 1 jablko
  • 1 červená řepa
  • 1 mrkev
  • řapíkatý celer
  • cherry rajčata

Postup:

Veškeré ingredience zpracujeme v mixéru a šťávu přelijeme do džbánu. Můžeme podávat.

Dorada marinovaná v citrusové šťávě

Ingredience:

Na dressing:

  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • zázvor
  • limeta
  • citron
  • chilli paprička

Postup:

1. Rybu vyfiletujeme a důkladně zbavíme kostí. Připravíme si dressing: v míse smícháme olivový olej, sójovou omáčku, citronovou a limetovou šťávu, nadrobno nakrájenou chilli papričku a zázvor.

2. Talíř potřeme trochou dressingu a nandáme na něj jemné plátky ryby, které jsme nařezali z filetů. Navrch přidáme ještě zbytek marinády, ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.

Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem

Ingredience:

Na bramborový salát:

  • brambory
  • červená cibule
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • petržel
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran.

2. Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

3. Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme.

4. Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme.

5. Na talíř nandáme biftek, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem.

Gratin z letního ovoce

Ingredience:

  • lesní ovoce
  • 2 žloutky
  • kapka sladkého vína
  • 1/2 vanilkového lusku
  • moučkový cukr

Postup:

1. Ovoce pokrájíme a nandáme do talíře. V míse smícháme obsah poloviny vanilkového lusku, žloutky a kapku sladkého vína. Mísu vložíme do vodní lázně a svižně mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z vodní lázně a ještě pořádně promícháme.

2. Krém nalijeme na ovoce, posypeme moučkovým cukrem a zapečeme pomocí opalovací pistole, případně necháme zapéct v troubě.

Veselý džbánek

Ingredience:

  • kostky ledu s ovocem
  • máta
  • minerální voda

Postup:

Den předem necháme zamrazit ovoce. Led s ovocem nasypeme do džbánu, přidáme lístky máty, zalijeme minerální vodou a nalijeme do sklenice.

Zdeněk Pohlreich se snažil naučit vařit národ v pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě a naposled v úspěšném pořadu Rozpal to, šéfe!. Před tím se pokusil napravit české restaurace v Ano, šéfe!. Za gril se postavil v několika dílech pořadu Šéf na grilu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Víkendové rodinné menu od Zdeňka Pohlreicha

Vepřové ramínko a krkovička na grilu u Pohlreicha

Recepty z nedělního grilování se Zdeňkem Pohlreichem

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama