Pořádný biftek a marinovaná pražma od Zdeňka Pohlreicha
V dalším pokračování pořadu Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich opět připravil chuťově jedinečné menu.
V dalším pokračování pořadu Teď vaří šéf! se Zdeněk Pohlreich opět snažil dokázat, že domácí vaření nemusí být žádná věda. Dnes si Zdeněk připravil menu s dobrým biftekem, gratinem s lesním ovocem a osvěžujícím nápojem.
Můj ranní zeleninový drink
Ingredience:
- 1 salátová okurka
- 1 jablko
- 1 červená řepa
- 1 mrkev
- řapíkatý celer
- cherry rajčata
Postup:
Veškeré ingredience zpracujeme v mixéru a šťávu přelijeme do džbánu. Můžeme podávat.
Dorada marinovaná v citrusové šťávě
Ingredience:
- pražma
- čerstvý koriandr
Na dressing:
- sójová omáčka
- olivový olej
- zázvor
- limeta
- citron
- chilli paprička
Postup:
1. Rybu vyfiletujeme a důkladně zbavíme kostí. Připravíme si dressing: v míse smícháme olivový olej, sójovou omáčku, citronovou a limetovou šťávu, nadrobno nakrájenou chilli papričku a zázvor.
2. Talíř potřeme trochou dressingu a nandáme na něj jemné plátky ryby, které jsme nařezali z filetů. Navrch přidáme ještě zbytek marinády, ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.
Pořádnej biftek s omáčkou z brandy a selským salátem
Ingredience:
- hovězí svíčková
- brandy
- 1 dcl masového vývaru
- 1 dcl smetany
- olivový olej
- sůl
- pepř
Na bramborový salát:
- brambory
- červená cibule
- olivový olej
- rozmarýn
- petržel
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup:
1. Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran.
2. Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
3. Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme.
4. Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme.
5. Na talíř nandáme biftek, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem.
Gratin z letního ovoce
Ingredience:
- lesní ovoce
- 2 žloutky
- kapka sladkého vína
- 1/2 vanilkového lusku
- moučkový cukr
Postup:
1. Ovoce pokrájíme a nandáme do talíře. V míse smícháme obsah poloviny vanilkového lusku, žloutky a kapku sladkého vína. Mísu vložíme do vodní lázně a svižně mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z vodní lázně a ještě pořádně promícháme.
2. Krém nalijeme na ovoce, posypeme moučkovým cukrem a zapečeme pomocí opalovací pistole, případně necháme zapéct v troubě.
Veselý džbánek
Ingredience:
- kostky ledu s ovocem
- máta
- minerální voda
Postup:
Den předem necháme zamrazit ovoce. Led s ovocem nasypeme do džbánu, přidáme lístky máty, zalijeme minerální vodou a nalijeme do sklenice.
Zdeněk Pohlreich se snažil naučit vařit národ v pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě a naposled v úspěšném pořadu Rozpal to, šéfe!. Před tím se pokusil napravit české restaurace v Ano, šéfe!. Za gril se postavil v několika dílech pořadu Šéf na grilu.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Víkendové rodinné menu od Zdeňka Pohlreicha
Vepřové ramínko a krkovička na grilu u Pohlreicha
Recepty z nedělního grilování se Zdeňkem Pohlreichem