Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

Dcera Vilmy Cibulkové Šimona Rychtaříková překonala závislost. Dnes vyrábí domácí paštiky

Vilma Cibulková s dcerou Šimonou a bývalým partnerem Miroslavem Etzlerem
Vilma Cibulková s dcerou Šimonou a bývalým partnerem Miroslavem EtzleremFoto: Profimedia.cz
Vilma Cibulková s dcerou Šimonou a bývalým partnerem Miroslavem Etzlerem
Vilma Cibulková s dcerou Šimonou a bývalým partnerem Miroslavem EtzleremFoto: Profimedia.cz

Rodina Vilmy Cibulkové je dlouhé roky poznamenaná různými závislostmi. Poté, co se s démonem alkoholu potýkala sama herečka, musela sledovat pád na dno svojí dcery. To je dnes naštěstí minulostí.

Přidejte si obsah webu Žena.cz do oblíbených na Google zprávách
Reklama

Život herečky Vilmy Cibulové nebyl vždycky lehký. Ona sama dlouhé roky bojovala se závislostí na alkoholu, která ji dovedla až do psychiatrické léčebny v Bohnicích. Partner neměl šanci něco poznat. Dostávala jsem se do stresu kvůli tomu, abych se stihla napít, než přijde ze záchodu. Vyklopila jsem do sebe aspoň dvě deci, abych mohla dál fungovat, řekla Cibulková v podcastu (ne!)ZÁVISLÁ. To nejhorší ji ale teprve čekalo.

Dnes už se však o dceru nemusí bát. Šimona svůj boj vyhrála, postavila se na vlastní nohy a dokonce začala podnikat. V centru Olomouce si otevřela paštikárnu. „Mám ráda maso, baví mě je péct, různě ochucovat a připravovat z něj paštiky. K tomu, abych si před třemi lety otevřela vlastní obchůdek, mě inspiroval můj tatínek, bývalý šéf i kamarádka. Paštikárnu jsem pojmenovala po panu Ragueneau, což je paštikář z mého oblíbeného Cyrana z Bergeracu,“ popsala Rychtaříková pro Deník to, co ji přivedlo k její současné profesní dráze. 

Reklama

Z jejího vyprávění je jasné, že ji práce velmi baví a dokáže o ní se zápalem vyprávět. „Do paštik přidávám také menší množství sádla, česnek, cibuli a čerstvé bylinky. Samozřejmě nechybí ani kapka kvalitního portského nebo bourbonu, která dodá ten správný ‚šmrnc‘. Za každou várkou paštiky je asi šest hodin práce. Maso obvykle peču tři hodiny, aby bylo krásně měkké. Hotové paštiky pak procházejí dvojitou sterilizací, díky tomu vydrží ve stejné kvalitě minimálně po dobu šesti měsíců,“ chválí své produkty Rychtaříková.

Zdroj: Deník, iGlanc, YouTube.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama