Ikona počasí
-- °C
-- °C
Reklama
Reklama

I u pití vody lze dělat chyby. Pijete vestoje, rychle a moc najednou?

Reklama

4 Ochucování vody sladidly

Ochucený nápoj
Ochucování vody sladidlyFoto: Aspen.pr

Pokud běžná voda nechutná, často saháme po sirupech nebo ovocných koncentrátech. Ty ale mohou obsahovat přebytečný cukr či umělá sladidla, která tělu neprospívají. Mnohem vhodnější variantou je ochutit vodu jemně – například plátky citronu, okurky, lístky máty nebo několika bobulemi lesního ovoce. Výsledkem je svěží nápoj bez zbytečných kalorií a chemie.

„Zdravějším řešením je příklon k využití kohoutkové pitné vody a její filtrace, spojená se speciální úpravou. Tyto filtry dokážou odstranit nežádoucí látky, jako jsou těžké kovy (měď, olovo, nikl), vápník, vodní kámen, chlor a další hrubé i jemné nečistoty. Některé z filtrů jsou schopné odfiltrovat i mikroplasty či bakterie a viry a navíc vodu obohatí o přínosný hořčík,“ říká Jaroslav Žák ze společnosti BWT.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama