reklama

Tohle zjednoduší situaci: přehledný jídelníček na pět dní. Dá se vzít i s sebou

Oběd: Trhané vepřové maso s bramborem (4 porce)

Ingredience

  • 1 kg vepřová krkovice (popř. ramínko)
  • 20 g pepř mletý  (1 x rovná lžíce = 20 g)
  • 40 g uzená paprika  (2 x rovná lžíce = 40 g)
  • 20 g kmín drcený  (1 x rovná lžíce = 20 g)
  • 30 g sůl
  • 40 g cukr krupice  (2 x rovná lžíce = 40 g)
  • 1 kg brambor

Postup

  1. Z masa okrájejte nepěkně vyhlížející kusy tuku, pokud jsou a celé ho obalte ve směsi koření. Pěkně si s masem pohrajte a koření vetřete do každého pórečku. Pokud máte čas, nechte maso ještě třeba přes noc odležet. 
  2. Poté můžete zvolit metodu velmi pomalého pečení na 130°C po dobu 6, 8 nebo klidně i 12 hodin. Stačí jen trochu podlít vodou (pro jistotu) a občas na něj hodit očko. Výsledek se dostaví sám. Pokud ale nechcete ztrácet čas, pečte maso na 170°C po dobu přibližně tří hodin.
  3. Nejlepší je trhané maso buď jen s bramborem nebo v nějaké dobré křupavé bagetě, například se salátem coleslaw nebo s nějakou jinou zeleninou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama