reklama

Meruňkový, broskvový, nebo s malinami? Skvělé recepty na džemy, které zvládne každý

Džem z malin a rybízu

Co budete potřebovat:

  • 700 g malin
  • 500 g červeného a bílého rybízu
  • 1 sáček JamFix 2:1 Labeta
  • 500 g třtinového cukru
  • 1 lžička kyseliny citronové

Postup

  1. Natrhané a od stopek a korunek očištěné ovoce vložte do dostatečně velkého hrnce.
  2. Nasypejte JamFix promíchaný s cukrem a kyselinou citronovou a promíchejte.
  3. Toto měkké ovoce stačí vařit asi deset minut, pak je přímo v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem.
  4. Znovu povařte a ochutnejte, podle chuti dolaďte cukrem nebo citrusovou šťávou.
  5. Pokud nemáte rádi malinová zrníčka, horkou marmeládu propasírujte přes síto.
  6. Ještě horký džem plňte do umytých nahřátých sklenic, zavíčkujte a otočte víčkem dolů.
  7. Horký džem roztáhne gumičku ve víčku a tím se hermeticky uzavře. Na pracovní desce naplněné sklenice zabalíme do deky a necháme hodinu "chladnout".
  8. Sklenice skladujte ideálně v chladu a temnu. 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama