reklama
 

Meruňkový, broskvový, nebo s malinami? Skvělé recepty na džemy, které zvládne každý

Broskvový džem

Co budete potřebovat:

  • 1,5 kg oloupaných vypeckovaných broskví
  • 330 g cukru
  • 1 sáček přípravku JamFis 3:1 (Labeta)
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové

Postup

  1. Broskve oloupeme, vypeckujeme a rozemeleme nebo rozmixujeme.
  2. Přidáme cukr, sáček JamFixu 3:1, lžičku kyseliny citronové a vše důkladně promícháme.
  3. Za stálého mícháme přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
  4. Horkým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
  5. Při pokojové teplotě necháme zchladnout.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama