reklama

Meruňkový, broskvový, nebo s malinami? Skvělé recepty na džemy, které zvládne každý

Meruňkovo-malinový dvojbarevný džem

Co budete potřebovat:

  • 400 g malin
  • 400 g meruněk
  • 1 balení Ovocného pektinu
  • cca 1 kg cukru
  • 0,5 lžičky kyseliny citronové

Postup

  1. Každé ovoce zvlášť rozmačkáme, promícháme s polovinou cukru a pektinem a necháme pustit šťávu.
  2. Džem je třeba uvařit odděleně, proto veškeré suroviny rozdělíme na půl.
  3. Ovoce s cukrem přivedeme k varu, přidáme kyselinu citronovou a necháme pár minut probublat. Sbíráme případnou pěnu a nezapomeneme ochutnávat a doslazovat či dokyselovat podle naší chuti. 
  4. Do sterilizovaných skleniček plníme nejprve malinový džem do poloviny sklenky a necháme jej ztuhnout.
  5. Mezitím si stejným způsobem uvaříme meruňkovou část. Tu opatrně nalijeme na již vychladlé maliny a zavíčkujeme.
  6. Víčka i hrdla skleniček jsme předtím otřeli alkoholem.
  7. Tuto marmeládu je dobré sterilovat v zavařovacím hrnci či ve vodě v kastrolu na sporáku alespoň po dobu 10 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama