reklama

Meruňkový, broskvový, nebo s malinami? Skvělé recepty na džemy, které zvládne každý

Meruňkový džem s mandlemi a skořicí

Co budete potřebovat:

  • 1 kg meruněk
  • 1 balení skořicového cukru Labeta
  • Pokrájené loupané mandle dle chuti
  • Želírovací cukr 2:1 Labeta

Postup

  1. Meruňky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme nebo rozmixujeme.
  2. Přidáme skořicový cukr, pokrájené mandle, želírovací cukr 2:1 a vše důkladně promícháme.
  3. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
  4. Horkým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama