Každé ovoce zvlášť rozmačkáme, promícháme s polovinou cukru a pektinem a necháme pustit šťávu.
Džem je třeba uvařit odděleně, proto veškeré suroviny rozdělíme na půl.
Ovoce s cukrem přivedeme k varu, přidáme kyselinu citronovou a necháme pár minut probublat. Sbíráme případnou pěnu a nezapomeneme ochutnávat a doslazovat či dokyselovat podle naší chuti.
Do sterilizovaných skleniček plníme nejprve malinový džem do poloviny sklenky a necháme jej ztuhnout.
Mezitím si stejným způsobem uvaříme meruňkovou část. Tu opatrně nalijeme na již vychladlé maliny a zavíčkujeme.
Víčka i hrdla skleniček jsme předtím otřeli alkoholem.
Tuto marmeládu je dobré sterilovat v zavařovacím hrnci či ve vodě v kastrolu na sporáku alespoň po dobu 10 minut.