reklama

Kotletky na pivu či luxusní karbanátky: Vydatné obědy, které rádi zopakujete

Vepřové kotlety na pivu (6 osob)

Ingredience

  • 4 stroužky česneku
  • 6 ks vepřových kotlet
  • 3 bílé kapie
  • 50 g slaniny
  • 300 ml světlého piva
  • 1 velká červená cibule
  • kečup
  • drcený kmín
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Omyté kapie rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřinců. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme.
  2. Kotlety zprudka opečeme z obou stran na oleji a přeložíme i s výpekem do pekáče. Maso potřeme kečupem, okmínujeme, obložíme slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi. Vše podlijeme pivem a pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou.
  3. Vepřové kotlety na pivu rozdělíme na teplé talíře, poklademe cibulí a kapiemi, přelijeme sosem a podáváme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama